EN

Over SBL Cybermonitoring

SAMEN STAAN WE STERK

Meer dan 2 decennia ervaring in cyber security


Vanuit SBL geloven wij dat wij alleen door met vertrouwen samen te werken, je weerbaarheid tegen cyberaanvallen echt kunnen vergroten. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-omgeving 24/7 wordt bewaakt en werken samen met jouw IT-organisatie of externe IT-leverancier(s) teneinde snel en effectief te reageren. Daarnaast werken wij nauw samen met diverse gespecialiseerde securitybedrijven en instellingen verbonden op de Security Delta, in Den Haag, waardoor we altijd de beschikking hebben over diepgaande expertise en dreigingsinformatie.

In 2020 hebben wij SBL Cybermonitoring opgericht vanuit de bedrijven Secure Connection en SBL Cybersecurity. Dit was eigenlijk een logisch gevolg op de fijne samenwerking van de afgelopen jaren. De rolverdeling was direct duidelijk: Secure Connection heeft een innovatieve oplossing ontwikkeld waarmee heel schaalbaar en flexibel cybersecurity monitoring ingericht kan worden. Met deze oplossing heeft Secure Connection veelvuldig bij klanten analyses uitgevoerd om sporen te kunnen ontdekken van een cyberaanval en dit als input te gebruiken voor forensisch onderzoek. Mede-oprichter Stef Liethoff ontdekte de kracht van deze oplossing en zag mogelijkheden om klanten te kunnen voorzien van een oplossing waarmee men de bewaking van de IT-omgeving geautomatiseerd te laten verlopen.

Zowel Jan Jaarsma als Stef Liethoff hebben inmiddels al meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van cyber security bij grote organisaties, zowel overheidsinstellingen als private organisaties. Deze instellingen worden over het algemeen bediend ook door de grotere securitybedrijven en consultancybureaus. Met SBL Cybermonitoring willen we ons richten op de kleine organisaties die zelf niet kunnen beschikken over de noodzakelijk expertise en ervaring. Wij willen dat ook het MKB zich geen zorgen hoeft te maken over cyberveiligheid en zich kan richten op hun ‘core business’.

In de praktijk zien we dat veel kleinere organisaties hun IT hebben uitbesteed aan een externe IT-leverancier. Deze IT-leveranciers hebben vaak al de nodige security-oplossingen geïmplementeerd voor hun klanten, zoals een Firewall en Antivirus. De praktijk heeft echter geleerd dat deze oplossingen geen waterdichte bescherming bieden tegen de hedendaagse aanvallen. Het gaat erom dat een mogelijke aanval op tijd wordt gedetecteerd en beantwoord. In de praktijk blijkt dat de samenwerking met de IT-partijen prima verloopt. 

Wij verkopen geen IT-security oplossingen en we richten ook geen IT-security oplossing in. We bewaken alleen, we geven advies wat te doen en als de klant dit wenst controleren we ook de effectiviteit van de inrichting. We komen dus niet in het vaarwater van de IT-partijen!
 
Jan Jaarsma en Stef Liethoff willen hun kennis en kunde, gebaseerd op jarenlange ervaring, graag voor je inzetten, zodat jij de rust en ruimte krijgt om je te richten op jouw primaire bedrijfsvoering!

Wat is cybermonitoring?
Stef Liethoff

Linkedin
Contact
Jan Jaarsma

Linkedin
Contact