EN

Bedrijfsoprichting SBL Cybermonitoring

Datum: 05-05-2021

Na al een aantal jaren te hebben samengewerkt en de eerste klanten voor cybersecurity monitoring te hebben aangesloten hebben de oprichters Jan Jaarsma, Henk Knol en Stef Liethoff de handen ineengeslagen en hebben zij SBL Cybermonitoring opgericht.

Stef Liethoff, CEO van SBL Cybermonitoring: “Wij hebben onze kennis en ervaring opgedaan bij voornamelijk grote organisaties, die al een bepaalde volwassenheid in cyberveiligheid hebben bereikt. Voor kleine organisaties is het vaak ondoenlijk om een cybersecurity specialist in dienst te nemen of in te huren. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor de hedendaagse cyberaanvallen, zoals ransomware. Jan en ik willen onze ervaring inzetten voor de Midden- en Kleinbedrijf. Wij zien dat veel MKB bedrijven worden bediend door externe IT beheerpartijen die prima in staat zijn om de IT omgeving in de lucht te houden en de IT-Security oplossingen zoals een Firewall en Antivirus goed in te richten. Wat we echter constateren is dat deze oplossingen niet meer in staat zijn om effectief de wat meer geavanceerde aanvallen af te slaan. Dit vergt veel specialistische kennis en ervaring”.

Jan Jaarsma, CTO van SBL Cybermonitoring: “Wij bieden met ons WatchEagle Detection & Response system een mogelijkheid om tegen lage kosten over een geavanceerd detectiesysteem te beschikken, waardoor de weerbaarheid tegen geavanceerde aanvallen enorm toeneemt.  Wij zoeken hierbij de samenwerking met de externe IT-partij om gezamenlijk effectief te reageren indien er toch een cyberincident optreedt. Wij nemen absoluut niet de rol over van de IT-beheerpartij. We voegen juist iets toe en op deze wijze houden we iedereen scherp. Indien blijkt dat er additionele securitymaatregelen noodzakelijk zijn, dan loopt dit altijd via de IT-partij”.

Stef Liethoff: “MKB bedrijven zijn de motor van onze economie en vormen vaak een belangrijke schakel in de keten met andere bedrijven. Het is dus van essentieel belang dat deze bedrijven goed beschermd zijn. Indien een bedrijf slachtoffer wordt van een ransomware aanval en langere tijd niet meer kan leveren, dan is zijn voortbestaan in gevaar. Echter het kan tevens betekenen dat de ketenpartners van dergelijke bedrijven eveneens schade oplopen. We willen met onze dienstverlening ervoor zorgen dat de weerbaarheid van MKB bedrijven een stuk hoger wordt!"


Bedrijfsoprichting SBL Cybermonitoring